Bebeğinizi Banyo Da Rahatlatan Ve Uyaran Teknikler

Bebeğinizi Banyo Da Rahatlatan Ve Uyaran Teknikler

Bebeğinizi Banyo Da Rahatlatan Ve Uyaran Teknikler

Bebeklere banyo yaptırmak son derece hassas olan konular arasında yer almaktadır. Bebeğinize banyo yaptırırken bebeğinizin de durumdan keyif almasını sağlamanız gerekmektedir. Bunun için banyo sırasında kullanacağınız bebek küveti, bebek şampuanı ve bebek sabunu gibi ürünlerin bebeğinizi rahat bir şekilde banyo yaptırmanız için gerekli olduğu söylenebilmektedir. Her banyo sonrasında bebeğinizin cildine bebek yağı veya doğal yağlar kullanarak masaj yapmayı tercih edebilirsiniz. Böylece bebeğinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

 

 Bebek Banyo Rutini Oluşturun

 

 Bebeğinizin rahatlaması için en etkili teknikler arasında banyo yaptırılması yer almaktadır. Bebeğiniz için bir banyo rutini oluşturmanız uyku öncesinde de rahatlamasını ve daha rahat bir şekilde uykuya dalmasına yardımcı olacaktır.

 

 Özellikle acemi ebeveynler tarafından bebeğimize nasıl banyo yaptırmalıyız sorusu oldukça fazla sorulmaktadır. Bebeklere banyo yaptırılmadan önce banyo suyunun hazırlanması gerekmektedir. Banyo suyu hazırlanırken suyun çok sıcak veya soğuk olmaması gerekmektedir.

 

 Bebeğinize rahatlatıcı bir banyo yaptırmak için suyun ısısını doğru ayarlamak oldukça önemlidir. Doğru su ısısını bulmak için termometre kullanmayı tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda dirseğinizle de suyun sıcaklığını kontrol edebilirsiniz.

 

 Banyo sonrasında kullanılacak olan havlunun pamuklu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeklerin hassas cildini incitmeyecek şekilde yumuşak olan havlular kullanılmalıdır.

 

 Bebeklere Banyo Yaptırırken Kazalara Karşı Dikkatli Olun

 

 Bebeklere banyo yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz diye düşünüyor olabilirsiniz. Bebeklerin banyo yapacağı alanda oluşabilecek olan kazaların önüne geçmek için ortamı düzenlemeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeğin banyo yapacağı alanda yerlerin ıslanması durumunda ayağınızın kaymayacağı şekilde bir terlik giymeyi tercih edebilirsiniz.

 

 Aynı zamanda bebeğin banyo yaptığı ortamda devrilebilecek olan eşyaların ortadan kaldırılması oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için de oldukça önemlidir. Bebeğe banyo yaptırırken alanın sıcak olması da oldukça önemlidir.

 

 Banyo yaptırılan ortamın soğuk olması durumunda bebeğin rahatsızlanmasına yol açabilmektedir. Öncelikle bebeğimize nasıl banyo yaptırmalıyız diye düşünüyorsanız tüm banyo malzemelerini öncesinde bir araya getirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Önceden hazırlık yapılması banyo sırasında rahat etmenizi sağlamaktadır.

 

 Bebeğinizi Yıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

 Bebeğinizi ilk yıkamaya başladığınız zaman ağlamaya başlayabilir. Bu durum karşısında panik yapmamanız ve sakinliğinizi korumanız gerekmektedir. Bebeğinize banyo yaptırırken suya alıştığı takdirde zamanla kendisine gelecektir ve ağlamak yerini bebeğinizin rahatlamasına bırakacaktır.

 

 Banyo yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz sorusuna verilebilecek olan bir diğer cevap ise bebeğin gözüne su ve sabun gelmemesine dikkat etmek olmaktadır. Anneler ve babalar tarafından bebeğimize nasıl banyo yaptırmalıyız konusu oldukça fazla araştırılmaktadır. Bebeklere banyo yaptırılması için ilk olarak bebeklerin banyo yaptırılacağı ortamın ısısı ayarlanmalıdır.

 

 Ardından ise banyo yaptırılacak olan suyun ısısının ayarlanması gerekmektedir. Bebeğinizi yıkarken çok sıcak veya çok soğuk su kullanılmaması gerekmektedir. Aynı zamanda bebeğinizi yıkamadan önce banyo esnasında kullanılacak tüm malzemelerin kolay erişilebilecek bir yerde bulunması tavsiye edilmektedir.

 

 Banyo Sonrasında Yapılması Gerekenler

 

 Bebekleri banyo yaptırdıktan sonra da yapılması gereken rutinler bulunmaktadır. Özellikle uyku öncesinde yaptırılan banyo rutininin bebeği rahatlatması ve daha kolay bir şekilde uykuya dalmasını sağladığını söylemek mümkün olmaktadır. Bebeğe banyo yaptırıldıktan sonra bebeklerin saçının yumuşak yapılı bir tarak tarafından taranması rahatlatıcı olabilmektedir.

 

 Bebeklerin ciltlerinin hassas bir yapıda bulunması nedeniyle saç kurutma makinesinin bebeklerde kullanılmaması gerekmektedir. Bebeklerin saçlarını kurutmak için pamuklu yapıda bulunan saç havlularını kullanmayı tercih edebilirsiniz.

 

 Banyo sonrasında nelere dikkat etmeliyiz sorusuna cevap olarak ise bebeklerin ciltlerini nemlendirmek için çeşitli bebek bakım ürünlerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bebeklerin ciltleri için özel olarak üretilmekte olan ürünlerin kullanılması ve yetişkin ürünlerinin kullanılmaması gerekmektedir.

 

 Bebek Banyo Suyu Kaç Derece Olmalıdır?

 

 Bebek banyo suyunun sıcaklığının ayarlanması, özen gösterilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Suyun sıcaklığını anlamak için kolunuzun iç kısmını kullanabileceğiniz gibi bebek termometresi kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

 

 Bebeklere banyo yaptırılması için en ideal olan banyo suyunun sıcaklığı 37 ila 38 derece arasında olmalıdır. Banyo yaptırılacak olan alanın derecesi ise 26 ila 27 derece arasında ayarlanmalıdır.

 

 Bebeklerin Hassas Ciltleri ve Bakım Rutinleri

 

 Bebeklerin cildini sabunla yıkadıktan sonra güzel bir şekilde durulamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bebeklerin cildinde kalan sabun artıklarının cildi kurutması ve egzama gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarına yol açabilmesi mümkün olmaktadır. Aynı zamanda kullanılmakta olan bebek şampuanlarının da uygun PH değerine sahip olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

 Bebekler için uygun olan şampuanların kullanılması halinde bile ise gözle temas etmemesine dikkat edilmelidir. Özellikle bebeğimize nasıl banyo yaptırmalıyız sorusu kadar banyo sonrasında yapılacak olan bakım ve masajlar da önem taşımaktadır.

 

 Banyo sonrasında ise bebeklerin cildini nemlendirici losyonlar veya bebek yağları kullanarak nemlendirmeyi tercih edebilirsiniz. Bebeklerin ciltlerinin hassas olması özellikle bez bölgelerinde oluşabilen sürtünme ve tahriş gibi durumlarda pul pul dökülmelere yol açabilmektedir.

 

 Losyon uygulaması yapıldıktan sonra bebeğin cildinin hava alabileceği kumaşların tercih edilmesi gerekmektedir. Ter bezlerini kapatan kıyafetler bebeklerin isilik olmasına yol açabilmektedir. Losyon uyguladıktan sonra masaj yapılması anne ve bebek arasındaki bağı da kuvvetlendirmektedir.

Etiketler: Bebek Banyo
Ocak 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR