Bebek Arabası Kaç Aydan Sonra Kullanılır?

Bebek Arabası Kaç Aydan Sonra Kullanılır?

Bebek Arabası Kaç Aydan Sonra Kullanılır?

Bebek arabaları ve pusetleri bebekler için en çok ihtiyaç duyulan ve özellikle annelere kolaylık sağlayan ürünlerden birisidir. Çocuk ve bebek alışverişinde en çok araştırılan ürünler bebek arabaları ve pusetleri olmaktadır. Bebekler için pusetler yeni doğanlarda kullanılırken bebek arabası belirli bir yaştan sonra kullanılmaktadır. Bu anlamda bebeklerin kiloları da göz önünde bulundurularak bebeklerin doğru zamanda bebek arabalarına geçişi sağlanması da çok önemlidir.

 

 Bebek Arabası Puseti Kaç Aya Kadar Kullanılır?

 

 Anneler bebeklerin doğumundan itibaren puset kullanmayı tercih etmektedir. Hem bebeğin hem de annelerin ve babaların konforu için pusetler büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca pusetlerde bebeklerin ihtiyacına göre sırtına destek olacak şekilde battaniyeler de kullanılabilir. Eğer bebeklerin kilosu fazla ise battaniye kullanımına da ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

 Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.

 

 Bebek Arabası Kaç Aydan Sonra Kullanılır?

 

 Bebek arabaları içerisinde baston arabalar ve travel arabalar birbirinden farklı özellikle taşımaktadır. Puset kullanımından sonra bebekler genellikle travel sistem bebek arabalarına geçiş yapmaktadır. Travel sistem bebek arabaları bebekler ile yapılacak tüm seyahatlerde konfor sağlamaktadır. Hastaneden çıkışından itibaren genellikle bebeklerde puset tercih edilirken 9 aydan sonra travel sistem bebek arabalarına geçiş yapılmaktadır.

 

 Travel sistem bebek arabaları, oto koltuğu, portbebe ve bebek arabası fonksiyonlarını bir arada sunmaktadır. Bu sayede hem seyahat esnasında hem araba kullanırken büyük kolaylık sağlamaktadır. Bebeğin doğumundan itibaren bu bebek arabalarını kullanmak mümkündür.

 

Yaklaşık olarak 15 kilogram, 3 yaşına kadar travel sistem bebek arabaları tercih edilebilir. Bu durum bebeğin gelişim açısından her bebekte de farklılık gösterebilir. Fakat travel sistem bebek arabalarını 3 yaşına kadar bebeklerde kullanmak mümkündür.

 

 Baston Bebek Arabaları Ne Zaman Kullanılır?

 

 Travel sistem bebek arabaları bebeklerin doğumundan itibaren kullanılan modellerin başında gelmektedir. Çünkü baston tipi bebek arabaları ile kıyaslandığı zaman travel sistem arabalar daha fazla fonksiyonel özelliklere sahip olmaktadır. Fakat bebekler belirli bir ağırlığa ulaştıkları zaman anne ve babalar için travel sistem arabalar daha zorlayıcı olmaktadır. Bu sebeple belirli bir süre sonra baston arabalar tercih edilmektedir.

 

 Baston bebek arabalarına bebekler 3 yaşından sonra rahatlıkla geçiş yapabilmektedir. Fakat daha erken dönemde de baston arabalara geçiş yapılabilir. Burada bilinmesi gereken durum travel sistem bebek arabalarının 5 noktadan emniyet kemeri olmasıdır.

 

 Baston bebek arabalarının ise üç noktadan emniyet kemeri ile bağlanmaktadır. Bu sebeple bebekler çok küçük yaşlarda olduğu zaman baston bebek arabaları travel sistem arabalar kadar güvenlik imkanı sunmamaktadır.

 

 Bebek Arabası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

 Bebek arabalarının seçimi bebekler için büyük önem taşımaktadır. Hem bebeğin hem de anne ve babanın konforuna dikkat ederek bebek arabaları seçimi yapmak gerekir. Bebek arabaları seçiminde anne ve babalar büyük kafa karışıklığı yaşamaktadır. Öncelikle hangi tür bebek arabalarından alınacağı karar verilmeli ve daha sonra şu noktalara dikkat etmek gerekir:

 

 - İlk olarak bebeğin konforu ön planda olmalıdır. Bebek arabasının oturma şiltesinin kalınlığı, sırt dayanağının farklı kademelerde ayarlanabilir olması gibi özelliklere dikkat etmek gerekir.

 

 - Bebek arabasının engebeli yollarda ve kalabalık yerlerde kolay sürülmesi için 360 derece dönebilen tekerliğe sahip olması gerekir.

 

- Bebek arabasının konforu kadar güvenli olmasına da dikkat edilmesi gerekir.

 

 - Kaliteli kumaş malzemesinden üretilmiş olması gerekir.

 

 - 5 noktadan emniyet kemeri olması gerekir.

 

 - Manevra kabiliyeti güçlü olması gerekir.

 

 - Fren mekanizmasının olması gerekmektedir.

 

 Bebek Arabası Çeşitleri ve Farkları Nelerdir?

 

 Bebek arabaları hem özelliklerine hem de bütçeye göre farklı seçeneklere ayrılmaktadır. Bu noktada bebek arabalarını tanımak ve seçerken bu noktalara dikkat etmek de büyük önem taşımaktadır. Bebek araba çeşitleri şunlardır:

 

 - Standart Bebek Arabaları: Standart bebek arabaları anne ve babaların en çok tercih ettiği modellerdir.

 

 - Travel Sistem Bebek Arabaları: Pusetin üzerine oto koltuğunun kolaylıkla monte edildiği modeldir. Kullanım açısından bebeklere büyük konfor sağlar.

 

 - Baston Bebek Arabaları: Diğer modellere göre daha hafif ve kullanışlıdır. Klasik bebek arabalarına göre fonksiyonları daha az olmaktadır.

 

 - İkiz Bebek Arabaları: İki bebeği olan ebeveynlerin tercih ettiği modellerdir.

 

 - Çift Yönlü Bebek Arabaları: Bebek arabasının çift yönde kullanılmasını sağlamaktadır.

 

 Bebek Arabalarında Güvenliğin Önemi

 

Bebek arabalarında en önemli nokta güvenliktir. Bebek arabalarının metal kısmının dayanıklı olduğundan emin olunması gerekir. Ayrıca arabada kemerin olması ve kolay açılıp kapanmamasına da dikkat etmek bu noktada büyük önem taşımaktadır. Bebek arabalarında güvenlik açısından şu noktalara dikkat etmek gerekir:

 

 - Arabadaki kumaş türüne dikkat etmek gerekir.

 - Emniyet kemerinin sadece be kısmından değil, omuz kısmından da kavrayarak 5 noktaları kemerlerden olmasına özen göstermek gerekir.

 - Alınan bebek arabasının TS EN 1888 belgeli olmasına dikkat etmek gerekir.

 

 

 

Etiketler: Bebek Arabası Kaç Aydan Sonra Kullanılır?
Kasım 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR