Bebek Arabası Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Bebek Arabası Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

BEBEK ARABASI NASIL SEÇİLİR?


Teknolojinin ve güvenlik sistemlerinin gelişmesiyle birlikte bu inovatif fikirlerin bir uyarlanması da bebek arabası modelleri alanında gerçekleşmiştir. Günümüzde başlıca kullanılan bebek arabaları modelleri şu şekilde sıralanabilmektedir;


1. Pusetli Bebek Arabası
2. Kabin Tipi Bebek Arabası
3. Çift Yönlü Bebek Arabası
4. Travel Bebek Arabası


Bu modellerin her birinin birbirleriyle aynı özelliklerinin yanı sıra kendilerine özel alternatif olanakları da bulunmaktadır. Bu alternatif olanaklara örnek verilecek olursa şu şekilde sıralanabilmektedir;


 Tekerlek yapısı
 Sürüş yönü değişikliği
 Ek ürün mevcudiyeti (tente, sepet, ayaklık)
 Tamamen sökülebilme veya yarı sökülebilme gibi.


Bebek arabası seçiminizi yaparken öncelikli olarak nerelerde kullanılacağı göz önüne alınmalıdır. Örneğin almış olduğunuz basit bir bebek arabasının düz zemin ile arnavut kaldırımında aynı konfor da ve sürüş kolaylığıyla gitmeyeceği bilinmelidir. Bununla birlikte bebeğinizle sık seyahatler yapıyorsanız, burada tercih ettiğiniz ulaşım aracına göre de bir değerlendirme yapmanız gerekmektedir. Bunun sebebi tercih ettiğiniz ulaşım araçlarının (uçak, otobüs, kendi aracınız) birbirlerinden farklı kapasitelerde bagaj alanına sahip olmalarıdır. Bu noktada kabin bebek arabası veya Travel sistem bebek arabası sıklıkla tercih edilmektedir. Sebebi ise kolay katlanır imkanıyla diğer bebek arabaları modellerine göre daha az yer kaplıyor oluşudur. Diğer bir değerlendirmesi gereken özellik doğum  anından itibaren kullanım kolaylığı sağlamasının sizin için önem düzeyinin tespit edilmesidir. Bu noktada doğumdan itibaren hafif, katlanır, makul ölçülü boyutlarda ve sepetli olmasını istiyorsanız bu hususta da katlanır bebek arabası alternatif tercihlerinizin arasında bulunmalıdır. Seçilecek bebek arabasının güvenlik unsurları da ayriyeten değerlendirilmesi gereken bir konudur. Bu noktada süspansiyon ve fren sistemlerinin varlığı ve sağlamlığı değerlendirilmelidir. Biraz daha konfor alanınınız ve bütçenizin yeterliliğine göre puset takılabilen bebek arabaları da değerlendirilebilmektedir. Bu bebek arabaları da sağlamış olduğu alternatif imkanlar ve kullanım konforuyla günümüzde sıklıkla tercih edilmektedirler. Almak istediğiniz ürünün özelliklerini tespit edip model araştırmaları yaptıktan sonra değerlendirilen ilk konu ise bebek arabası fiyatları ve puset fiyatları olmaktadır. Bu noktada bebeğinizin güvenli, konforlu bir yolculuk yapmasını istiyorsanız bütçeniz doğrultusunda alternatif araba seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu noktada müşterilerimize performans maliyet endeksi çerçevesi içerisinde kayda değer bir verimlilikle uygun olan ürüne sahip olmanızı sağlamaktayız.


BEBEK ARABASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?


Bebek arabası seçimi yaparken öncelikli olarak bu üründen beklentilerimizin neler olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Daha sonra kullanılacak alanların tespit edilmesi ve ona uygun tekerlek yapısına sahip bir aracın seçilmesi siz ürün kullanıcılarına avantaj sağlamaktadır.

Detaylı bir şekilde maddelendirmemiz gerekirse bebek arabası seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır;


1. Alacağınız bebek arabasının veya pusetinin hafif olması sizin avantajınıza olacaktır. Bunun sebebi kullanım süreniz boyunca bebeğinizin kilosunun gün geçtikçe artmasıdır. Taşıma konusunda ilk başlarda sadece ürünün ağırlığı varmış gibi görünse de ilerleyen zamanlarda
bebeğinizin ağırlığı da taşıma kapasite yükünüze eklenmektedir.


2. Tercih edeceğiniz ürünün dengeli bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Bunun sebebi ise kullanım esnasında karşılaşabileceğin risk faktörü olarak değerlendirdiğimiz, bebeklerinizin düşebilme olasılıklarıdır.


3. Tercih edilen ürünün kolay sürülebilmesi sizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu noktada tercih edeceğiniz bebek arabasının veya pusetinin kullanılacak alanlara göre fizibilite çalışmalarının yapılmasıdır. Eğer dar sokaklar ve çok kalabalık caddeler de sıklıkla
kullanım gösterecekseniz az yer kaplayan kabin bebek arabası  ürünleri tercih etmeniz daha avantajlıyken geniş sokaklara sahip ve çok kalabalık olmayan kullanım alanları için standart bebek arabaları tercih edilebilmektedir. Aynı zamanda almak istediğiniz bebek arabasının tekerleklerinin büyük olması metropol yaşamında sizlere büyük bir avantaj sağlayabilmektedir.

4. Kolay tutabilme olanağı sağlayan ürünler tercih edilmelidir. Bu husus kişiden kişiye değişiklik göstereceği için itme kolu çift olanla mı yoksa itme kolunun bir bütün olduğu sistemli ürünlerle mi daha kolay kullanım sağladığını tespit etmeniz gerekmektedir.

5. Bebek arabasının kullanımında sürekli karşılaşılacak doğru tercih yapılmazsa avantajdan çok dezavantaj sağlayacak bir kritik nokta da kolay katlanabilmesidir. Bu noktada sık seyahat yaptığınız ulaşım araçları göz önünde bulundurularak seçim yapmanız gerekmektedir.


6. Söz konusu bebeğiniz olunca hijyen başlığını atlamamak gerekmektedir. Bu sebeple üründe bulunan bölümlerin kolayca takılıp sökülür özellikte olması sizlere kolaylık sağlayacaktır.


7. Ürün seçiminde kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösteren bir diğer kriter de sepetin kullanımıdır. Bazı kullanıcılar üründe bulunan sepete çok ihtiyaç duymazken bazı kullanıcılar sepetsiz yapamamaktadırlar. Bu noktada sepetten beklentilerinizin doğru bir şekilde listelendirmesini yapmalısıdır. Daha sonra isteklerinizi karşılayacak boyutta sepeti olan alternatif bebek arabaları arasından tercihinizi yapmanız gerekmektedir.


8. Beklentilerinizi ve isteklerinizi karşılayan bebek arabası özelliklerine karar verdikten sonra bir diğer nokta bebek araba fiyatları konusudur. Bu hususta bütçenize en uygun bebek arabası seçimini yaparken performans ve maliyet konularını senkron bir şekilde ele alarak kararınızı vermenin sizler uzun vadeli avantajlar ve verim sağlayacağı elele uzman ekiplerince düşünülmektedir. 

Etiketler: Bebek Arabası
Eylül 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR