Bebek Arabasında Bulunması Gereken Özellikler ?

Bebek Arabasında Bulunması Gereken Özellikler ?

 

Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Henüz bebek doğmadan bile bebek arabası araştırması yapılmaktadır. Ebeveynlerin sürekli kullandığı ürünlerden bir tanesi olan bebek arabası, güvenlikleri ve ergonomik özelliklerinden dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte çok farklı bebek arabası modelleri sunulmaktadır. Doğumdan itibaren kullanılmaya başlayan bebek arabası, uzun yıllar kullanılmaya devam etmektedir.

 

 Yürüyüşte, parkta, sahil kenarında veya alışverişte bebek arabası ebeveynlerin kurtarıcısı olmaktadır. Genellikle 4 tekerlekli bebek arabaları tercih edilmekle birlikte 3 tekerlekli bebek arabaları da yoğun ilgi görmektedir. Tek elle dahi taşınabilen bebek arabası, bebeklerin konforunu sağlamaktadır. Farklı renk ve desenlerde bebek arabası modelleri sunan elelebaby.com adresinin muhakkak ziyaret edilmesi gerekmektedir.

 

 Ergonomik ve Kullanıcı Dostu Bebek Arabası Modelleri

 

 Hayatı kolaylaştıran özelliklere sahip olan travel sistem bebek arabası güvenilir seyahat etme alanı oluşturmaktadır. Alüminyum malzemeden üretilen travel sistem bebek arabası, ileri teknoloji ile donatılmaktadır. Paslanmaz gövdeleri sayesinde uzun ömürlü bir kullanım alanına sahip olmaktadır. Bebek arabası setinin içerisinde yer alan ana kucağı gibi parçalar kolaylıkla takılıp çıkarılmaktadır.

 

 Tam yatabilen bebek arabası modellerinde, ayarlanabilir sırt dayanağı bulunmaktadır. Seyahat esnasında uykusu gelen bebekler için bebek arabası adeta konforlu bir yatağa dönüşmektedir. Teknik sürüş özellikleri bakımından kullanımı son derece rahat olmaktadır. Tek nokta frenleme özelliklerine sahip olan bebek arabası modelleri, tek bir hamle ile durdurulmaktadır.

 

 Çoklu Kullanım İmkanı Sunan Bebek Arabası Modelleri

 

 Her ne kadar genel olarak bebek arabaları tek bebeklere uygun olarak tasarlansa da ikiz ve üçüz bebekler için tasarlanan bebek arabası modelleri de bulunmaktadır. Sadece ikiz bebekler için değil, yaş aralığı yakın kardeşler için de çoklu kullanım imkanı sunan bebek arabası modelleri tercih edilmektedir.

 Üst düzey ergonomik ve fonksiyonel seçenekler, çoklu kullanım imkanı sunan bebek arabası modellerinde de bulunmaktadır. Rahat ittirmenin sağlanabilmesi için arka tekerlekler ile desteklenmektedir. Bebekleri gövde ve bacaklardan sabitleyen çoklu güvenlik kemerleri, tam donanımlı kullanım sunmaktadır. Özel mandal sistemi ile kolaylıkla ayrılan çoklu kullanım imkanı sunan bebek arabası iki ayrı kişinin kullanımına imkan tanımaktadır.

 

 Bebek Arabasında Bulunması Gereken Özellikler

 

 Üretilen bebek arabası modelleri, farklı özellikler ile tasarlanmaktadır. Standart, baston ve 3 tekerlekli gibi farklı ürün alternatifleri bulunmaktadır. Bebek arabası modelleri arasında seçim yaparken bebeğin yaşı ve kilosu göz önüne alınmaktadır. Bebekleri ve ebeveynleri evde tıkılı kalmaktan kurtaran bebek arabası, son derece sağlam malzemelerden üretilmektedir.

Bebek arabasında bulunması gereken en önemli özellik, güvenlik olmaktadır.

Bebeğin güvenliğini sağlamak için satın alınan bebek arabasının sertifikalı olup olmadığına dikkat edilmektedir.

Güvenliğin tam sağlanabilmesi için bel ve omuzları saran emniyet sisteminin olmasına özen gösterilmektedir.

Fren sistemi bulunan bebek arabası modellerinin tercih edilmesi, olası kazaların önüne geçmektedir.

 

Her Bütçeye Hitap Eden Bebek Arabası Fiyatları

 

 Bebek arabası fiyatları modeline, özelliğine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Kullanıcıların memnuniyetini artıran travel sistem bebek arabası hemen herkesin bütçesine hitap etmektedir. Dayanıklılığı ile ön plana çıkan bebek arabası modellerinin fiyat olarak daha yüksek olduğu görülmektedir. İhtiyaca ve bütçeye uygun olarak bebek arabası tercihi yapılmaktadır.

 

 Kullanıcı dostu olan bebek arabası, ebeveynlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Bebek arabası tercihi yapacak olan ebeveynler, fiyat faktörünü göz önüne almaktadır. Katlanabilir ve araca kolay bir şekilde yerleştirilen bebek arabası modelleri, rahatlık sunmaktadır. Fiyat ve kalite göz önüne alınarak seçim yapılması, ebeveynler için daha doğru olmaktadır.

 

 Bebek Arabası Kullanmanın Avantajları

 Portatif kullanma özelliklerine sahip olan bebek arabası modelleri, ebeveynler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle bebeklerin çevrelerini tanımaya başladıkları dönemlerde, bebek arabası ihtiyacı doğmaktadır. Son derece hafif yapıya sahip olan bebek arabası, her yere kolayca taşınmaktadır. Uzun süreli dışarıda bulunma durumlarında, bebeğin uyku saati geldiğinde bebek arabası içerisinde uykuya dalmaktadır.

 

 Yenidoğan bebekler uzun süreli uyuduklarından, pusetli bebek arabası modelleri tercih edilmektedir. Bebeğin uyuması ve oturması için tasarlanan bebek arabası, oturma pozisyonları için uygun olmaktadır. Kolay açılıp kapanabilen bebek arabası, az yer kapladığı için herhangi bir yer sorunu durumu ile karşılaşılmamaktadır. Ayarlanabilir tenteye sahip olan bebek arabası, hava şartlarına göre bebeklere güvenli bir ortam sunmaktadır.

 

 Bebek Arabası Seçimi Nasıl Yapılır?

 Yeni doğmuş bebekler için bebek arabası seçimi yapılması, kafa karıştırıcı olmaktadır. Standart bebek arabası, baston pusetler, üç tekerlekli bebek arabası, seyahat tipi bebek arabası ve çoklu kullanım bebek arabası modelleri arasında seçim yapılması gerekmektedir. Bebeğin yaşı, kilosu ve kullanılacak yere göre ebeveynlerin seçimleri değişiklik göstermektedir.

 

 Bebek arabası seçimi yaparken, bütün ebeveynler çocuklarının güvende olduklarından emin olmak istemektedir. Bebek arabası modellerinin güvenliğinden emin olunması için bebek arabasının sahip olduğu sertifikaların incelenmesi gerekmektedir. TS EN 1888 sertifikası bulunan bebek arabaları, güvenli kabul edilmektedir. Kolay taşınabilmesi, kaliteli malzemeden üretilmiş olması, beli ve omuzları saran emniyet kemerinin bulunması gibi özelliklerin olmasına özen gösterilmektedir.

 

Etiketler: Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli
Ekim 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR