İsofix Oto Koltuğu Her Arabaya Uyar Mı?

İsofix Oto Koltuğu Her Arabaya Uyar Mı?

Günlük yaşamda, çocuk güvenliği açısından bebek oto koltuğu harika kombinasyondur. Çocuğunuzun büyümesinin her aşamasında daima maksimum konfor ve mükemmel ergonomi sunan isofix koltuk çok önemli bir yere sahiptir.

 Seyahatlerinizi daha konforlu ve daha güvenli hale getirecek, trend model ve renkleri, geniş aksesuar yelpazesi ile çok fazla seçenekleri de bulunmaktadır. İsofix koltuk çeşitleri hazırlanmış herhangi bir araba modeli için geçerli olan evrensel bir montaj sistemine sahiptir. 2006 yılından sonra üretilen tüm araçlar isofix eklentileriyle hazırlanmaktadır.

 İsofix Koltuğu Nedir?

 İsofix, klasik emniyet kemeri yöntemine alternatif olarak çocuk oto koltuğunu sabitlemenin popüler bir yöntemidir. Koltuğu karşılık gelen u şeklindeki metal klipslere sabitleyen iki klips içeren bir mekanizma ile bebek grubu ve küçük çocuk grubu araba koltuklarını kapsar. Bunlar aracın şasisine monte edilerek çok güvenli hale getirilir.

 İsofix Koltuğu Özellikleri

 İsofix bebek oto koltuğu oldukça güvenlidir ve takılması çok daha kolaydır. İsofixli koltukların neredeyse tamamı normal emniyet kemeriyle de kullanılabiliyor. Herhangi bir dönme hareketini önlemek üzere tasarlanmış olan, kayışı veya destek ayağı olabilen üçüncü bir bağlantı noktası aracılığıyla tüm tehlikelerden korunabilirsiniz.

 Araç modeline bağlı olarak koltuk arkalığının arkasına veya bagaja sabitlenir. Doğrudan arabanın zeminine dayanan ve koltuğun öne doğru sıçramasını önleyen destek ayağı da kullanılmaktadır.

 İsofix Koltuğu Avantajları

 Genelde isofixli bebek oto koltuğu, bir araba kazası durumunda çocuğunuzu yerinde tutarak onu korumayı amaçlamaktadır. Gücün bir kısmını emerler ve yaralanmayı önlemek veya azaltmak için vücudun hareket şeklini kontrol ederler.

 Çarpışma testleri, isofix araba koltuğu kullanımı ile emniyet kemerlerinin düzgün şekilde takıldığı araç arasında ihmal edilebilir bir fark olduğunu göstermektedir. Bu kapsamda ürünün güvenlik özelliklerinden maksimum faydayı elde etmek için araba koltuğunun düzgün bir şekilde takılması gerektiğidir. Bununla birlikte kemerli araba koltuklarının kurulum sırasında hata yapma olasılığı daha fazladır.

 İsofix araba koltukları, düzgün şekilde takılmadıklarını size bildiren göstergeler içerir. Bu durum da emsallerinde bulunmayan bir özelliktir. Ayrıca farklı araçlarda ve araba koltuğu tiplerinde kurulumu çok basit hale getiriyorlar.

 İsofix Oto Koltuğu Her Arabaya Uyar mı?

 Genelde birkaç farklı isofix sistemi türü bulunmaktadır. Bu nedenle isofix tabanları tüm isofix araba koltuklarıyla uyumlu değildir. Evrensel isofix araba koltuklarının 3 bağlantı noktası vardır. Bunlar, iki standart isofix mandalı ve koltuğun arkasına klipslenen ek bir top tether kayışıdır.

 Yeni arabaların çoğunda buna uyum sağlamak için gerekli tüm bağlantı noktaları bulunur ancak satın almadan önce arabanızın universal isofix ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Yarı evrensel isofix bebek oto koltuğu iki standart isofix mandalına sahip olmaktadır.

 Genellikle top tether yerine destek ayağı olan üçüncü bir mandala sahiptir. Destek ayağı, top tether ile aynı sebepten dolayı oradadır. Bir çarpışma anında araba koltuğunun dönmesini veya hareket etmesini engellemektedir.

 İsofix Oto Koltuğu Güvenliği

 Arabanıza bir bebek oto koltuğu satın almaya başlamadan önce aracınızın yarı üniversal isofix oto koltuğu kullanımına uygun olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir. Araca özel isofix oto koltukları belirli araçlar için özel olarak tasarlanmış ve test edilmiştir. Yalnızca o tip otomobillerle uyumlu olan özel tasarım özellikleri içerirler.

 Güvenli olmayacağından ve hiç sığmayabileceğinden, bu araba koltuklarından birini farklı bir araca takmaya çalışmayın. Artık pek çok otomobilde, isofix braketinin mevcut olduğunu gösteren küçük bir gösterge bulunmaktadır. Bir göstergeyi göremiyorsanız, elinizi sandalyenin arkalığının koltuğa birleştiği yerin altında gezdirerek manuel olarak kontrol edin.

 Köşelerin yakınında bir yerde metal, U şeklinde braketleri hissedebilmeniz gerekir. Bunlar isofix tabanının bağlandığı bağlantı noktalarıdır. Hala emin değilseniz aracınızın kullanım kılavuzuna bakın veya aracınızın teknik özellikleri hakkında bilgi için üreticinin web sitesine bakın.

 İsofix Tabanını Her Türlü Oto Koltuğuyla Kullanabilir misiniz?

 Farklı markalara ait, hepsi farklı koltuklara bağlanmayı amaçlayan çok farklı türde isofix tabanları vardır. Kemerli araba koltukları, bir isofix tabanına bağlanmak için gerekli bileşenlerden yoksundur. En iyi tavsiye, araba koltuğu satın alırken çok düşünmektir.

 En iyi markaların uyumlu ürünlerini tedarik edilmesi gerekir. Bu konuda hem bebeğin güvenliği hem de konforu için en uygun bebek koltuğunun satın alınması gerekir. Arabada güvenli bir ortam yaratmak ve bebeği tüm tehlikelerden korumak için de isofix tabanının uygun olduğu araçları tercih etmek gerekir.

 Bazı araba koltuğu tabanları, bunları yalnızca emniyet kemeriyle takma seçeneği sunarak isofix dışı olmasını sağlar. İsofixi olmayan birinin arabasına bebeğinizi koymak istediğiniz zaman da emniyet kemeriyle takma seçeneğiniz olmayabilir.

 İsofix tabanlar, özellikle bebeklerin araba ortamında çok mutsuz oldukları zaman ya da yağmurlu bir günde ebeveynlerin hayatını çok daha kolaylaştırır. Ayrıca, araba koltuğunu emniyet kemeriyle bağlarken küçük bir şeyin unutulması çok kolay olacağından, araba koltuğunuzun düzgün bir şekilde takıldığı konusunda size gönül rahatlığı sağlarlar ve bu da onu güvenli hale getirir.

Etiketler: İsofix Oto Koltuğu Her Arabaya Uyar Mı
Eylül 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR