Mama Önlüğü Kaç Yaşa Kadar Kullanılmalı?

Mama Önlüğü Kaç Yaşa Kadar Kullanılmalı?

Mama Önlüğü Kaç Yaşa Kadar Kullanılmalı?

Anneler ve bebekler için olmazsa olmaz ürünlerden olan bebek önlükleri ya da yakalıklar, ayarlanabilen özelliğe sahip olan ürünlerden tercih edildiğinde yaklaşık olarak 4,5- 5 yaşa kadar kullanılabilir.

 

 En Önemli Bebek Beslenme Aksesuarlarından Mama Önlükleri

 

 Dünyamızda ilk nefeslerini aldıktan itibaren birçok farkındalığı tecrübe edinmemizi sağlayan bebekler, yaşamlarımıza koca bir anlam katan bireylerdir. Bebeklerin varlıkları kadar bakımları da bir o kadar özellikli ve özenli olmalıdır.

 

 Biberonları ve kullanılacak mama takımları gibi bebek beslenme aksesuarı olan tüm ürünleri, kıyafetleri, uyku setleri gibi temel ihtiyaçlarını kaliteli malzemelerle üreten ve bilinen adreslerden temin etmek gerekmektedir. Bu bağlamda bebeğiniz için ihtiyacınız olan aksesuar, kıyafet ve tüm gerekli ürünleri elelebaby.com sitemizden temin edebilirsiniz.

 

 Önemli bir bebek beslenme aksesuarı olan mama önlüğünün yüzde 100 pamuk kumaşa sahip olması bebeğinizin cildinin tahriş olmaması için ideal bir seçim olacaktır. Özellikle yeni doğan minikler için, yüzde 100 pamuk kumaşa sahip bebek mama önlüğü salya için iyi bir tedbir olacaktır.

 

 Önlüklerin sürekli kirlenmesi nedeniyle yıkanabilir kumaştan tercih edilmesi önemlidir. Eğer havlu kumaş önlük kullanılıyorsa ürünün su geçirmez laminasyon özelliği ön planda olmalıdır. Kollu önlükler, bebeklerin kendi başına yeme alışkanlığı kazandığı dönemlerde büyük bir fayda sağlayabilir.

 

 Bu ürün, bebeğin kollarından geçirilerek kullanılır ve göğüsten omuza kadar bebeği korur. Kollu bebek mama önlüğü, nefes alabilme özelliği sayesinde aşırı sıcaklık hissinin önüne geçerken aynı zamanda iç kol kısımlarının pamuklu olması sayesinde bebeğin teni ile harika bir uyum sağlar.

 

 Genellikle ek gıdaya geçiş dönemine denk gelen diş çıkarma döneminde bebekler için, diş kaşıma özelliği da bulunan önlükler tercih etmek bebekleri dolayısıyla da sizleri tatmin edecektir. Bunun yanı sıra fular önlükleri de tercih edilebilir.

 

 Bebek Bakımında Gerekli Olan Ürünler Nelerdir?

 

 Her bebeğin bu dünyaya geldikten sonra karşılanması gereken ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçların karşılanması için gerekli olan kıyafetler, bebek bezleri, bebek mama önlüğü, bebek losyonları, hijyenik mendiller, ilk adım yürüteçleri, biberonlar, çantalar, mama tabak ve kaşıkları gibi ürünlerdir.

 

 Bebek temel ihtiyaç listesinde küçük ve önemsiz gibi gözüken bir bebek beslenme aksesuarı olan mama önlüğü küçümsenemeyecek kadar önemli bir gereksinimdir. Bebek mama önlüğü seçerken ve satın almadan önce iyi bir araştırma yapılmalı, kullanılan kumaşa ya da materyaline dikkat edilmeli, özellikleri ve kullanım kolaylığı göz önünde bulundurulmalıdır.

 

 Bebek Önlüğü Nedir, Neden Kullanılır?

 

 Mama önlüğü ya da bebek önlüğü, bebeklerin kıyafetlerini; herhangi bir nedenle kirlenme, ıslanma ya da yiyecek lekesi gibi durumlar karşısında koruyan aynı zamanda bebeğin cildinin tahriş olmasını engelleyen aksesuarlardır.

 

 Bebek mama önlükleri sayesinde, bebeğin giysilerini sürekli olarak değiştirmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca cildini gıdaların tahriş edici özelliklerinden, nemden ve ıslaklıktan korumuş olursunuz.

 

 Bebek Önlüğü Ne Zaman Kullanılmaya Başlamalıdır?

 

 Konfordan yana bebeğinizi ve sizi rahat ettiren, sık yıkamaktan kurtaran ve bebeğinize bakarken zamandan tasarruf ettiren önemli bir aksesuar olan mama önlükleri, yalnızca yemek esnasında kullanılmaz.

 

 Bebeğin doğumundan kısa bir süre sonra, ağız akmaları başlar, elleri ile nesneleri tanımaya başladığında ilk başta elleri olmak üzere birçok şeyi ağız yolu yardımı ile tanımaya çalışır ve bu süreçte fazlasıyla tükürük salgıladığı için bu tükürükler ağızdan dışarı sızar.

 

 Bunlar dışında, anne sütü ile beslenme döneminde, kusma gibi birçok durum mama önlüklerinin kullanımını gerekli kılar. Dolayısıyla ilk bir ayından itibaren bebeklerde mama önlükleri tercih edilerek kullanılmaya başlanmalıdır.

 

 Bebek Önlüğü Hangi Kumaştan Tercih Edilmelidir?

 

 Yüksek cilt hassasiyetlerinden dolayı bebekler için, neredeyse tüm ürünlerde olduğu gibi bebek mama önlükleri de pamuk kumaştan tercihinde edilmelidir. Bununla birlikte leke tutmama ve kolay yıkanabilme özelliği ile silikon bebek mama önlükleri de sıklıkla tercih sebebidir.

 

 Bebek Önlüğü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

 Bebek mama önlüklerini seçerken, uzun vadeli kullanıma uygun olması adına, yaka özelliği olan ya da ayarlanabilir önlükler tercih edilmelidir. Tercih edilen kumaşın bebeğin hassas cildine zarar vermeyecek bir materyalden olmasına ve kolay yıkanabilir özellikte olmasına dikkat edilmelidir.

 

 Bebek Mama Önlüklerinin Özellikleri

 

 Yüzde 100 pamuk kumaştan üretildiği için bebek mama önlükleri, cilt tahrişlerine ve yaralanmalarına sebebiyet vermez. Elbette burada bebeklerin bakımlarını üstlenen kişilerin yapacağı tercihler önem arz etmektedir.

 

 Pek çok anne satın aldığı mama önlüklerinin materyaline ve içeriğine göz atmamaktadır. Ancak bu gibi durumlar bebeklerin sağlıklı gelişim süreçlerinde ufakta olsa hasarlar verebilir. Bu nedenler satın alınacak bebek mama önlüklerinin;

Sık sık yıkanabilir olmasına,

Pamuklu kumaştan üretilmesine,

Sağlığa zararlı maddeler içermemesine,

Kaşınma ve alerji gibi reaksiyonlara neden olmamasına dikkat edilmelidir.

Bu tarz önlemlerin alınması sayesinde bebeğinizin beslenme vakitlerini daha verimli ve rahat geçirebilirsiniz. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, beslenme ve uyku gibi dönemler alışkanlıklar üzerinden şekillenir. Sürecin en başından bebeğinizin belirli bir düzene adapte olmasını sağlamak, hijyen ve sağlık açısından daha iyi sonuçlar verecektir.

Etiketler: Mama Önlüğü
Mart 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR