Mama Önlüğündeki İstenmeyen Lekeler Nasıl Çıkartılır ?

Mama Önlüğündeki İstenmeyen Lekeler Nasıl Çıkartılır ?

Mama Önlüğündeki İstenmeyen Lekeler Nasıl Çıkartılır ?

Bebek kıyafetleri, her zaman kirlenmeye müsaittir. Özellikle de yemek yerken üzerlerinin kirlenmesi kaçınılmazdır. mama önlüğü de giysilerin üzerinin kirlenmesini önlemek amacıyla takılır. Bu nedenle yemek, süt, kusmuk ve yağ lekeleri oluşur ve bazen de çıkmayabilir. Diğer kıyafetlerden farklı olarak hassas bir yıkama ve ütüleme gerektirir. Dolayısıyla normal giysilerdeki lekeleri çıkarmak için kullanılan çamaşır suları tercih edilmemelidir.

 

 Mama Önlüğündeki Sarı Lekeleri Çıkarma Yöntemi

 

 Mama önlüğünde en çok karşılaşılan problemlerden biri de sarı lekelerdir. Bu lekeler genelde yemek yağından kaynaklanır. Dolayısıyla normal yıkamada çıkması oldukça zordur. Bu noktada sıcak su, karbonat ve sirke yardımıyla önlükteki lekeleri giderebilirsiniz. Bebekler için en çok kullanılan bu kıyafet parçasındaki kirli izleri geçirmek amacıyla şunları uygulayabilirsiniz:

 

 Önce sıcak suyu hazırlayın.

 

 Ardından içine biraz karbonat ve sirke dökün.

 

 Hazırlanan karışımın içinde mama önlüğünü bir süre bekletebilirsiniz.

 

 Daha hızlı bir şekilde çıkarmak için diş fırçasını kullanarak lekeleri fırçalayabilirsiniz.

 

 En sonunda bol suyla durulayarak lekelerin çıktığını görebilirsiniz.

 

 Mama Önlüğü Lekelerinde Organik Temizleyicilerin Gücü

 

 mama önlüğü, her gün kirlenir ve lekeler yerleşir. Bu durumda lekeleri çıkarmak zordur ve kimyasal maddeler de kullanmak yerinde olmayacaktır. Bebeklere özel olarak geliştirilen ürünler kullanabilirsiniz. Tamamen organik içeriğe sahip olan bazı temizleyiciler kimyasal kalıntı bırakmadığından güvenilirdir.

 

 Mama önlüğündeki yağ, süt, kusmuk ve daha birçok lekeleri çıkarmanız daha da kolaylaşır. Genelde bu temizleyiciler bitkisel karışımlarla elde edilir. Nane yağı ve okaliptüs yağıyla birlikte oksijen suyunun gücü tüm geçmeyen lekeleri çıkarır.

 

 Kullanımı da pratik olduğu için baştan bir karışım hazırlamanıza ve malzeme almanıza gerek yoktur. Hazır leke çıkarıcı ürününü önlüğün üzerindeki lekelere dökebilirsiniz. Ardından 5 dakika bekletip makineye atabilir ve tertemiz önlükleri çıkarabilirsiniz.

 

 Mama Önlüğündeki Süt Lekesi Nasıl Çıkar?

 

 Mama önlüğündeki inatçı lekelerden biri de sütten kaynaklıdır. Öyle ki içeriğinde yüksek yağ içerdiği için sarımsı lekeler bırakabilir. Diğerlerinde olduğu gibi erken müdahale etmek en doğrusu olacaktır. Eğer sıcak veya ılık su kullanırsanız daha fazla yerleşmesine neden olarak çıkmasını zorlaştırırsınız. Bu nedenle soğuk su tercih etmek lekelerin daha hızlı bir şekilde çıkmasına yardımcı olur.

 

 Orta boyutta bir kabı veya kovayı soğuk suyla doldurun. Mama önlüğünü en az yarım saat içinde bekletin. Üzerindeki lekeler yumuşayacağı için makineye atabilirsiniz. Eğer üzerindeki lekeler çıkmadıysa limon suyu, karbonat ve suyu kullanabilirsiniz. Bu karışımı önlüğün üzerindeki izlerde en az 30 dakika beklettikten sonra makineye atabilirsiniz.

 

 Mama Önlüğündeki Kusmuk Lekeleri Nasıl Çıkarılır?

 

 mama önlüğü, bebeklerin yemek yeme sürecinde takılır. Yemekten önce, esnasında ya da sonrasında kusabilirler. Bu durumda her ne kadar müdahale edilse de önlüğe yapışacağı için lekeler yerleşir.

 

 Anne sütünden daha zor çıkacağı için toz deterjan kullanılabilir. Önce ılık suya batırılması ve bir süre bekletilmesi gerekir. Ardından biraz toz deterjan ekleyerek fırçalanması gerekir. 5-10 dakika beklettikten sonra çamaşır makinesinde hassas yıkama programında yıkayabilirsiniz.

 

 Mama Önlüğü Nasıl Dezenfekte Edilir?

 

 Mama önlükleri diğer bebek kıyafetleriyle birlikte dezenfekte edilebilir parçalardan biridir. Bu işlemde yıkama ve ürün kullanımı önemlidir. Cilt hassasiyeti ve alerjik reaksiyonların oluşmaması adına doğal içerikli deterjanlar kullanılmalıdır. Bebek kıyafetleri deterjanları ve leke çıkarıcılarını kullanabilirsiniz.

 

 Bakteri ve virüslerin ölmesi için yüksek ısıda hassas programı ayarlayarak makineyi başlatabilirsiniz. Yıkama işleminden sonra güneş altında kurutmanız daha iyidir. Zira güneş ışınları doğrudan bakteri ve virüsleri yok ettiği için hijyenik bir yöntemdir. İsteğe bağlı olarak ütüleme işlemini de yaparak bebeğinize hijyenik kıyafetler giydirebilir ve mama önlükleri takabilirsiniz

Etiketler: Mama Önlüğü
Nisan 17, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR