Oyun Matının Bebekler İçin Faydaları?

Oyun Matının Bebekler İçin Faydaları?

 

Oyun Matı Bebekler İçin Faydaları?

 

Bebeklerin sağlıklı gelişimi kadar, bilişsel, görsel ve psiko motor yeteneklerinin gelişmesi de önemlidir. Bebeklerin gelişiminde yeni nesil ürünler büyük rol oynamaktadır. Bunların başında oyun matı gelmektedir. Bir halıdan daha fazla işleve sahip olan bu ürün bebeğinizin gelişiminde büyük etken olmaktadır.

 

 Oyun Matı Nedir?

 

 Üzerinde çeşitli eğitsel araçlar ve görseller bulunan halılara oyun matı denir. Halk arasında daha ziyade oyun halısı olarak bilinir. Yarış pistinden, futbol sahasına, rakamlardan geometrik şekillere kadar birçok farklı tema barındırırlar. Her yaş ve ihtiyaca yanıt veren çeşitleri bulunmaktadır.

 

 Daha küçük bebekler için tasarlanan modeller, "minder" olarak tasarlanmıştır. Minderin üzerindeki aparata müzikli, hareketli yıldız, ay, kelebek, at, geometrik şekiller asılmaktadır. Bebek büyüyüp, hareket etmeye başladığında oyun halısına, oyun park yatağa geçmektedir.

 

 Oyun Matı Özellikleri Nelerdir?

 

 1- Çeşitli renk ve ölçü çeşitleri vardır.

 2- Farklı temalar içerir.

 3- Çok yönlü kullanıma sahiptir.

 4- Antibakteriyeldir. Sağlığa zararlı içerik barındırmaz.

 5- Temizlemesi kolaydır.

 6- Yumuşak bir yüzeye sahiptirler. Bebek düşse dahi yumuşak bir yastıklama sağlar.

 7- Taşınabilme, katlanabilme özelliğine sahiptir. Böylece istenen yere taşınıp, rahatlıkla tekrar serilip, kurulabilir.

 

 Oyun Matı Faydaları Nelerdir?

 

 Oyun matları, diğer adıyla oyun halıları anne-babaların en büyük yardımcıları arasındadır. Bebeklere, küçük çocuklara güvenli bir oyun alanı sağlarken, onların da işlerini rahatlıkla yapmalarına yol açar. Bunun dışında sunduğu yararlar şunlardır;

 

 1- Bilişsel gelişimlerinde önemli rol oynar. Bebeklerde neden-sonuç ilişkisi kurmanın temellerini atar. Akıl yürütme, farkındalık oluşturmada yardımcı olur.

 

 2- Fiziksel gelişimlerini sağlar. Bebeklerin el ve kollarını kullanmaya teşvik eder. Böylece uzuvlarını kontrol etmelerini sağlamada yardımcı olur. Emekleme dönemlerinde bacak kaslarının gelişmesinde etkilidir.

 

 3- Görsel gelişimlerinde etkilidir. Bebeklerin gözleriyle takip etmelerini, odaklanmalarını sağlamada etkilidir.

 

 4- İletişim ve etkileşim kurmalarını sağlar. Oyuncaklarla, ebeveynleriyle iletişim kurmalarını sağlar. Soru sorma, merak etme, mantık yürütme becerilerini geliştirir.

 

 5- Huzursuzlaşan bebeklerin sakinleşmesinde faydalıdır.

 

 6- Bebeklerin dinleme yetilerinin gelişmesine yol açar. Sesleri fark eder. Sesin kaynağını öğrenip, göz teması kurmasını sağlar.

 

 7- Bebeklerin özgürce hareket etmelerini sağlar. Özgüvenlerinin gelişmesinde etkilidir.

 

 Oyun Matı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 Bebekler, ailelerin en önemli bireylerinde biridir. Onların sağlıklı gelişimi için her türlü eşya ve malzeme dikkatli seçilmelidir. Ucuz, merdiven altı, kanserojen içerikli, bebeğin gelişimine hiçbir katkısı olmayacak ürünlerden uzak durulmalıdır. Bebek halısı seçerken şu hususlara dikkat etmelisiniz;

 

 1-Seçeceğiniz ürün çok yönlü kullanıma sahip olmalıdır. Bebeğiniz sürekli büyüyen yapıda olduğundan, alacağınız oyun minderi hem halı görevi görebilmeli hem de çift taraflı kullanılabilmelidir.

 

 2-Bebeğin bilişsel ve fiziksel gelişiminde olumlu etkileri olmalıdır. Sadece desenlerden oluşan bir oyun halısı, normal bir oda halısından başka bir görev görmeyecektir. Bunun yerine hayvan figürleri, geometrik şekiller, rakamlar temalı halılar daha çok faydalı olacaktır.

 

 3- Bebeğin konfor ve güvenliğini sağlamalıdır. Mutlaka, düştüğü zaman bebeğin zeminle temasını kesmelidir. Yumuşak dokuda olmalıdır. Sentetik olmamalı, nefes alabilen, hipoalerjenik özellikli olmalıdır. En önemlisi de çevre dostu olmalı, BPA, fitalatlar ve PVC gibi toksinleri içermemelidir.

 

 Oyun Matı Nereden Alınır?

 

 Oyun matlarının büyük rağbet görmesi üzerine bebek oyuncakları ve aksesuarları sektöründe binlerce ürün çeşidi satılmaya başlandı. Özellikle internetten alışverişler artmaya başlayınca, oyun halıları çeşitleri daha da çoğaldı. Bu ürünler arasında kaliteli ve yararlı olanların yanı sıra kalitesiz ve sıradan bir halı görevinden başka işe yaramayacak ürünler de yer alıyor. Bu nedenle oyun halısı almak kadar nereden alacağınıza da iyi karar vermelisiniz.

 

 Bebeklerinin sağlığını ve gelişimini düşünen ebeveynler titiz ve sağlıklı bir araştırma yapıyorlar. Kaliteden ve bebeklerinin konforundan ödün vermeden tüketici lehine çalışan firmaları tercih ediyorlar. Elele Baby, anne ve bebeklerin sağlığını ve konforunu düşünen firmalar arasında geliyor. Oyun halısı başta olmak üzere aradığınız tüm anne ve bebek ürünlerinin online satışını yapmaktadır.

 

 Elele Baby, bebekleri için her zaman en iyisini isteyen ailelerin öncelikli tercihi olarak öne çıkıyor. Özellikle yeni doğandan 2-3 yaşına kadar kullanıma hitap eden park yatak modelleri ile bebek arabaları büyük rağbet görüyor.

 

 Elele Madre Anne Yanı Park Yatak Oyun Parkı; Özellikle yeni doğmuş yapmış annelerin en büyük yardımcısıdır. Yan taraf katlanarak yatakla aynı hizaya geldiğinden, bebeği rahatlıkla alıp, emzirebiliyor ve yerine koyabiliyorlar. Ürün çift güvenlik sistemine sahip olduğundan, kapanma, katlanma gibi bir durum söz konusu değildir. Taşıma çantası ile rahatlıkla taşıyıp, istediğiniz yere taşıyıp, kurabilirsiniz.

 

 Oyun Matı Nasıl Alınır?

 

 Bebekleri için her zaman en iyisini düşünen aileler, deneme yanılmaya girmemek, sonradan pişmanlık yaşamamak için Elele Baby sitesinden alış veriş yapıyorlar. Ürünleri incelemek, sipariş vermek için www.elelebaby.com adresine giriş yapıyorsunuz. Buradan bütün ürünleri inceleyip, aklınıza takılan sorular için 0 212 858 20 75 müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.

 

 

 

 Ürün satın almak istediğinizde, ücretsiz olarak site üyeliği gerçekleştirmeniz gerekiyor. Üye olduktan sonra seçtiğiniz ürünü sepete atıp, ödemeyi yaptıktan sonra alışverişinizi tamamlıyorsunuz.

 

 

Etiketler: Oyun Matının Bebekler İçin Faydaları?
Ekim 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR