Park Yatak Kaç Kiloya Kadar Taşır?

Park Yatak Kaç Kiloya Kadar Taşır?

Park Yatak Kaç Kiloya Kadar Taşır?

Park yataklar, özellikle yeni bebek sahibi olmuş aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu yatakları hemen hemen her çocuklu ailenin evinde görmek mümkündür. oyun parkı ve park yatak, her zaman bebek alışverişi listelerinin ilk sıralarında yer alır.

 

 Konforlu olmasının yanında, açılır, kapanır özelliği ile de dikkat çeker. Bu yataklar özellikle aileler tarafından tatil zamanlarında sıklıkla tercih edilir. Yalnızca tatil dönemleri değil ev ortamında da bebekler için son derece uygundur. İçinde oyun oynanmasının yanında geceleri bebeklerin rahat bir şekilde uyumasına imkan tanır.

 

 Park Yatak Nedir?

 

 Park yataklar belli bir yaşa kadar bebeklerin içerisinde uyumasına belli bir yaştan sonra da içinde oyun oynamasına olanak tanır. Bebekler 1 yaşa kadar bu yatak içerisinde uyuyabilirken 1-3 yaş arasında oyun oynamaları mümkün olur. Bu yatakların içinde müzik, titreşim ve çeşitli oyuncaklar da yer alır.

 

 Park Yatak Faydaları Nelerdir?

 

 Belli bir yaşa kadar çocukların kendi yatakları olsa bile ebeveynleri ile aynı odada kalmaları gerekir. Bu durumlarda oyun parkı ve park yatak sıklıkla kullanılır. Park yataklar hem bebeklerin rahat etmesini sağlar hem de ebeveynlerin bütçesini aşmadığı için son derece avantajlıdır.

 

 Bunun haricinde bu yatakların farklı avantajları da bulunur. Tekerlekli bir yapıda oldukları için ebeveynler başka işlerle uğraşırken bebeği yanlarına alabilirler. Ancak tekerlek sistemleri bütün park yataklarda bulunmaz. Bu nedenle bu konuda dikkatli olmak son derece önemlidir. Çift kademeli tasarıma sahip olan park yataklar bebeğin yatağa kolay bir şekilde yerleştirilmesini sağlar.

 

 Bunun yanında alt kısımda kalan bölüme bebek eşyaları yerleştirilebilir. Bebek biraz büyüdüğü zaman yatak eski haline getirilerek alt katına yatırılması da mümkün olur. Bebeklerin derin uykuya dalması adına sallayarak uyutulması mümkündür. Park yataklarda bulunan sallama özelliği ile bu işlem son derece rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir.

 

 Hareketli olan bebeklerde de park yataklar rahatlıkla tercih edilebilir. Bebekler çok fazla hareket ettiğinde kafasını ya da herhangi bir yerini beşiğin sert kısımlarına çarpabilirler. Park yatakların kenar kısımları yumuşak olduğundan herhangi bir çarpma halinde son derece güvenlidir.

 

 Park Yatak Nasıl Olmalıdır?

 

 Bebeğin güzel bir uyku uyuması anne ve babalar için son derece önemlidir. Bunun yanında yeterli uyku bebeğin gelişimi için de oldukça önemli bir konudur. Bebeklerin güzel uyku uyumalarını gelişimlerini de olumlu bir şekilde etkileyecektir. Bu şekilde bebekler mental olarak dinlendiklerinden sakin kalmaları mümkün olur.

 

 Yeni doğan bebeklerde ilk zamanlarda ani bebek ölümü sendromu geçirme riskleri bulunur. bu süre ilk 6 ay kadardır. Bu problemler çoğunlukla uyku halinde görülür ve gün içerisinde 18 saat uyuyan bebekler için risk durumu oldukça fazladır.

 

 Bu tarz durumların yaşanmaması adına da gerekli önlemlerin alınması gerekir. Bebeklerin içine gömülerek nefes almasını zorlaştıran yatakların seçiminden uzak durmak gerekir. Bunun yanında bebekler için yastık kullanımına da dikkat edilmelidir.

 

 Park Yatak Kaç Kilo Taşır?

 

 Park yatakların da diğer bebek eşyalarında olduğu gibi belli bir ömrü bulunur. Bunun yanında bu yatakların sahip oldukları bir kilo kapasitesi de vardır. Özellikle 0-3 yaş arasında olan kullanımı için oyun parkı ve park yatak önerilir.

 

 Bu yatakları satın almayı düşünen kişiler tarafından park yatakların kaç kiloya kadar taşıdığı merak edilir. Normal standartlarda olan park yataklar 15 kiloya kadar taşıma kapasitesine sahiptir. Bebekler 15 kilo ağırlığa ulaşana kadar bu yatakları son derece rahat bir şekilde kullanabilmeleri mümkündür.

 

 Park Yatak Katlama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

 

 Park yatakların büyük bir kısmında katlanma özelliği bulunur. Katlanma özellikleri bu yatakların sahip olabilecekleri en kullanışlı özelliklerden biridir. Bu yatakların katlanması da son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

 

 Park yatakların rahat bir şekilde katlanabilmesi için çoğunlukla kenar kısımlarında demir mekanizmaları bulunur. Bu mekanizmaların kilidi açıldığında yatak kısımları yukarı çekilerek katlama işlemleri gerçekleştirilir.

 

 Bu şekilde mekanizmaya sahip olmayan yatakların orta kısmında bu tarz bir mekanizma bulunur. Bunun yanında park yatakların kenar kısımlarında eklem yerleri vardır. Eklem yerlerinde yer alan düğmeler kullanılarak yatakların birkaç dakika gibi bir sürede katlanması mümkün olur.

 

 Park Yatak Modelleri

 

 Park yatakların birbirinden farklı özelliklere sahip modelleri vardır. Normal beşik şeklinde olan yatakların dışında tamamen oyun parkı şeklinde kullanılan modeller de vardır. Oyun parkı modelleri içerisinde sallanabilir olanlar sıklıkla tercih edilir. Sallanma özelliği bulunan bu park yataklar hem çocuklar hem de aileler için büyük kolaylık sağlama özelliğine sahiptir.

 

 Cibinlikli oyun parkı yataklar diğer modellerden biridir. Bebekleri haşerelerden ve sivrisineklerden koruma özelliği bulunur. Yatağın çevresine ekstra cibinlik taktırmak yerine kendinden bu özelliğe sahip olan modeller tercih edilebilir.

 

 Park yataklar içerisinde en çok dikkat çeken modellerden biri de katlanabilir özellikte olanlardır. Katlanma özellikleri park yatakların ergonomik olmasını sağlar. Sıklıkla seyahat eden ya da park yatakları uzun süreler kullanmayı tercih etmeyenler katlanabilir özellikte olanları tercih edebilirler.

 

Etiketler: Park Yatak Kaç Kiloya Kadar Taşır?
Ağustos 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR