Sallanan Ana Kucağı Nedir ?

Sallanan Ana Kucağı Nedir ?

 

SALLANAN ANA KUCAĞI NEDİR?

 

Bebek ana kucağı, bebekler ve ebeveynler için günümüzde önemli bir araç olarak tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Bebeklerin özellikle sallanır ana kucağı içerisinde uyumaları ve sabit bir bölge içerisinde durmalarını sağlayan konforlu ekipmanlardır. Ana kucakları genellikle ev tipi ana kucağı olarak geçmektedirler.

Otomatik sallanan ana kucağı belli yaş grupları için aktif kullanım imkânı sağlarken, yerde konumlanabilmesi ile de güvenlik açısından risk faktörü yaratmamaktadır . Titreşimli ana kucağı formatıyla birlikte gerekli ekipmanlar ve çalıştırma düğmeleriyle birlikte kullanıcıların işlerini hafifletirken bununla birlikte ürün de bulunan taşıma kolu da siz kullanıcılara kolaylık sağlamaktadırlar.

Bu taşıma aparatı ile güvenli bir şekilde hızlıca ürünün ev içerisinde yer değiştirme işlemini veya ev dışı alanlarda taşıma işlemini gerçekleştirebilmektesiniz. Ev tipi anakucağı yaklaşık 2 yıllık bir geçmişe sahip olsa da bu kısa süre içerisinde birçok bebekli aile tarafından kullanıldığı ve müşteri memnuniyetinin yüksek oranlarda sağlandığı piyasa araştırmaları sonucunda görülebilmektedir.

Bebeğinizi çeşitli ortamlara götürebilmeniz için çanta vazifesi gören ana kucağı modelleri mevcuttur. Oyuncaklı ana kucağı veya müzikli ana kucağı ile çocuğunuzla birlikte eğlenceli oyunlar oynayabilmeniz ve keyifli vakit geçirebilmeniz hedeflenmiştir. Böylece yoğun efor sarf etmeden ebeveyn çocuk ilişkinizin güçlenmesine katkıda bulunulmuş olunacaktır. Ev tipi ana kucakları 2’ye ayrılmaktadır.

İlki elektronik ana kucağı diğer bir adıyla elektrikli ana kucağı iken ikincisi de manuel ana kucağıdır. Elektrikli sallanan ana kucağı bir yandan çocuğunuzu uyutabilmeniz için farklı modüller sunarken bir yandan da uykuya dalan bebeğinizin pratik bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olmaktadır. Ana kucağı otomatik sistemlerde istenildiği şekilde yönlendirip ayarlaması yapıldığı takdirde bebeğinizin sağa sola doğru belli bir tempoda sallanabilmesi sonucunda bebeğinizin huzur içerisinde uyuması sağlanmış olmaktadır. Bahsi geçen otomatik ana kucağı sistemleri ebeveynlere çocuklarının uyuma süreçlerinde başka günlük işleriyle ilgilenebilme imkânı sağlamasından sebep çokça tercih edilmektedirler. Ayrıca kendi sallanan ana kucağı modellerinin çoğunda rahatlatıcı ses düzeylerinde ninnilerin yer alması da bebeğinizin daha hızlı ve rahat uykuya geçebilmelerini sağlamaktadır.

Ana kucaklarının ek destek ürünleri ile bebeğinizin hızlı gelişim ve değişim gösteren bel ile kafa bölgeleri için söküp çıkarılabilen minderler bulunmaktadır. Bu ek ürünlerle bebeğinizin fizyolojik gelişimine destekte bulunmanız kullanım kolaylığıyla birlikte çocuğunuzun daha sağlıklı iskelet yapısına sahip olmasını sağlayacaktır. Bu ürünler genellikle 0-13 kg aralığındaki ve 83 cm uzunluğuna kadarki bebekler için kullanım olanağı sağlamaktadır. Bebeklerin bu belirtilen ölçüleri geçmesi durumunda ana kucaklarının kullanımına da herhangi bir risk ile karşılaşılmaması için son verilmelidir.

ELEKTRİKLİ ANA KUCAĞI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ?

Ana kucağı sallanabilir yapısıyla bebeğinizin keyifli ve huzurlu bir şekilde uyumasını sağlamaktadır. Bu husus kapsamında da günümüzde dünya genelinde büyük bir müşteri kitlesine sahip olan ana kucağı sallanan modeller, ebeveynlere de bebeklerinin uyku süreçlerinde diğer günlük işleriyle ilgilenmeleri açısından fırsat tanımaktadır. Ana kucağı elektrikli modeller de satın alma işlemi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar kısaca şu şekilde özetlenebilmektedir;

 Ana kucağı seçimi yaparken yeterli güvenlik önlemine sahip olup olmadığı değerlendirilmelidir. (Emniyet kemeri vs.)

 Bebeklerin bacaklarını koydukları alt kısım ve sırt bölgelerini yasladıkları arka kısımda yeterli ek minderin olup olmadığı veya temin edilip edilemeyeceği araştırılmalıdır.

 İhtiyaçlar doğrultusundan model seçiminde mümkün olan en hafif ve kullanışlı olanı almak verimlilik açısından doğru olabilmektedir.

 

 Bu hususlar sağlandıktan sonra ebeveynlerin bir diğer konu ise ana kucağı fiyatları olmaktadır. Bu noktada bebeğiniz için gerekli konfor alanının ve güvenlik standartlarının doğru ve kaliteli bir şekilde sağlandığı takdirde performans maliyet endeksine göre anakucağı fiyatları hakkında genel bir bilgi edinilebilmektedir. Lakin burada dikkat edilmesi gereken nokta maliyetten sebep ürün kalite ve güven standartlarından vazgeçilmemesidir. Aksi takdirde bebeğinizin fizyolojik sağlığı açısından olumsuz unsurlar meydana gelebilmektedir. Temel olarak ihtiyaçlarınızı karşılayan ve bütçeniz kapsamında en yüksek performansla ve verimlilikle çalışabilecek bir ürünün tercih edilmesi olaca

Etiketler: Ana Kucağı
Eylül 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR