Si̇li̇kon Beslenme Ürünleri̇ Bebeği̇ni̇z İçi̇n Neden Terci̇h Etmeli̇si̇ni̇z?

Si̇li̇kon Beslenme Ürünleri̇ Bebeği̇ni̇z İçi̇n Neden Terci̇h Etmeli̇si̇ni̇z?

Si̇li̇kon Beslenme Ürünleri̇ Bebeği̇ni̇z İçi̇n Neden Terci̇h Etmeli̇si̇ni̇z?

Bebekler, anne sütü döneminden sonra ek gıdaya geçiş yaparlar. Ek gıda döneminin başlaması ile birlikte ebeveynlerin aklını en çok kurcalayan soru doğru beslenme ürünlerinin tercih edilmesidir. Aslında ebeveynler ilk aşamada beslenme ürünü tercih ederken görselliğe dikkat etseler de aslında güvenlik ve sağlık ilk seçenek olmalıdır.

 

 Elelebaby, tamda bu aşamada bebeklerin daha sağlıklı beslenmesi ve tüm güvenlik önlemleri düşünülerek tasarlanmış olan silikon beslenme ürünlerini sunmaktadır. silikon beslenme ürünlerinin bebeklerimize faydası aslında birden fazladır. İlk olarak doğal yapıya sahip oluşu sayesinde temizliği oldukça kolaydır.

 

 Hijyenik bir beslenme sağlar. Bir başka tercih nedeni de dayanıklı ve güvenli ürünler olmasıdır. Herhangi bir düşme, çarpma vb. durumlarında kırılma olayını yaşamazsınız. Sağlam ve elastik yapıları sayesinde bebeklere asla zarar vermez.

 

 Bebekler İçin Güvenli Silikon Beslenme Kapları Nasıl Olmalıdır?

 

 silikon beslenme ürünlerinin bebeklerimize faydası arasında güvenli olması yer almaktadır. Ürünlerin güvenli olmasının sebebi ise silikon yapısının herhangi kesici bir ayrıntıya sahip olmayışından ve kırılmaz yapıda olmasından kaynaklanmaktadır.

 

 Aslında ilk kez ek gıda alacak bebekler için güvenli beslenme ürünleri arayışındaysanız mutlaka silikon ürünlerden oluşan bir sete sahip olmalısınız. Bu ürünlerin ayrıca kapaklı ve vakumlu özelliklerine sahip olanları ile hareketli bebeklerin tabaklarını devirmelerine karşı önlem almış olursunuz.

 

 Silikon beslenme ürünlerinden olan kaşıklarda güvenli ürünler listesinde yer almaktadır. Ek gıdaya geçişte oldukça hareketli olan bebekler, besinleri zaman zaman kendileri tüketmek isteyebilir yada ebeveynlere beslenme esnasında zor anlar yaşatabilir. Silikon güvenli kaşık modelleri sayesinde bebeğinizin zarar görmeden güvenle beslenmesini tamamlamasına yardımcı olursunuz.

 

 Ek Gıda Döneminde Silikon Beslenme Ürünleri Tercih Etmeniz İçin 4 Önemli Neden

 

 Silikon beslenme ürünlerini tercih etmek isteyen ebeveynler için hazırladığımız 4 önemli neden şöyledir;

 

 1- Doğal yapıya sahip ürünlerdir. Bakteri tutmazlar. Bu sayede kolay temizlenebilir olup kanserojen madde içermeyerek bebeklerin daha sağlıklı beslenmelerine yardımcı olur. 220 dereceye kadar sıcaklıkta ve bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur.

 

 2- İçeriğinde kesinlikle Latex, plastik, BPA, PVC ve zararlı kimyasallar içermez. Hammaddesi bebek beslenme ürünlerinde tercih edilebilecek en güvenli maddelerden bir tanesidir.

 

 3- Cam ve plastik ürünlere göre kesinlikle daha dayanıklıdır. Düşme, çarpma gibi durumlarda kırılganlık göstermez. Kırılgan olmadığı için bebeklerin tek başına beslenme yapmasına uygundur. Tüm güvenlik önlemleri düşünülerek üretilmiştir. Yüzeyi pürüzsüzdür, bu sayede bebeklerin cildine de zarar vermez.

 

 4- Silikon beslenme ürünleri dayanıklı ürünlerdir. Bebeklerin güvenlik ve sağlık açısından en büyük koruyucusu olan bu ürünler kendi kendine beslenme alışkanlığını kazanmak isteyen bebekler için en ideal ürün tercihleridir.

 

 Anne Bebek Ürünlerinde Neden Silikon Tercih Edilmelidir?

 

 İlk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenen bebekler, 6 aydan sonra ek gıdalar ile tanışma dönemine geçer. Bu süreçte henüz dişleri bulunmayan bebekler anne göğsü yumuşaklığını aramaya devam ederler. Plastik, cam vb. beslenme ürünleri bebeklerin narin ve küçük ağızları için kaba ve sert gelebilmektedir. Bu durumda daha ilk denemede ebeveynler gıda reddi yaşayabilir.

 

 İşte silikon beslenme ürünlerinin bebeklerimize faydası burada devreye girerek bebeklere daha yumuşak ve sağlıklı beslenme deneyimi sunmaktadır. Anne bebek ürünlerinde silikon tercih edilmesinin aslında başlıca sebeplerinden biri de budur.

 

 Bebekler için özel olarak tasarlanan ve üretilen silikon ürünler, hijyen ve sağlık açısından da hiçbir zararlı madde içermemektedir. Anne bebek ürünlerinde ilk olarak sağlık daha sonra güvenlik ve görsellik açısından silikon ürünler tercih edilmelidir.

 

 Silikon Kaşık Sağlıklı mıdır?

 

 Bebeklerin yeni yeni ek gıdaya başlamasında ve sonraki süreçlerde kaşık tercihi aslında en önemli aşamadır. Bebekler oldukça hassas olduğu bu dönemde sağlıklı ürünler kullanmayı hak ederler. İlk olarak yiyeceklerin püre halinde tüketildiği 6-12 ay döneminde silikon kaşık tercihi en doğrusu olacaktır. Henüz ısırma kabiliyetine ve dişe sahip olmayan bebeklerin ağız yapısına en kolay uyum sağlayan silikon ürünler sağlıklı birer tercihtir.

 

 Bebekler İçin Alıştırma Bardağı Silikon mu Tercih Edilmelidir?

 

 6. aydan itibaren ek gıdaya başlayan bebeklerde silikon ürün kullanımı önerilmektedir. Aynı şekilde biberondan bardak kullanımına geçişte de yine silikon malzemeden üretilmiş olan alıştırma bardakları ideal ürünlerdir.

 

 Bebeklerin kendi kendilerine sıvı tüketmelerine yardımcı olan alıştırma bardakları yine bu süreçte aslında en tehlikeli ürünler arasındadır. Kırılma olasılığı en yüksek olan alıştırma bardaklarında silikon tercih edilmesi olası kazaların ve yaralanmaların önüne geçerken kolay temizlenebilir olması sayesinde hijyenik açıdan da mutlaka tercih edilmelidir.

 

 Bebeğiniz İçin Vakumlu ve Silikon Ürünler Nelerdir?

 

 Bebekler için silikon ürünler aynı zamanda vakumlu özelliğe de sahip olmaktadır. Bebeklerin ilk kez tanıştığı tabaklar ve beslenme kapları, vakumlu ve silikon ürünlerdir. Vakumlu ürünler tabakların kolayca yere düşmesini önlerken bebeklerin özgürce yemek yemesini sağlar.

 

 Aynı zamanda alıştırma bardakları yine silikonlu ve vakumlu kaydırmaz tabana sahip olan bir başka üründür. Amaç dökülme, düşürme gibi ufak kazaların önüne geçmek ve bebeğin güveninin kırılmadan beslenmesine devam etmesini sağlamaktır.

Etiketler: Si̇li̇kon Beslenme Ürünleri̇
Ocak 16, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR