Yeni Doğan Bebek Park Yatakta Yatar Mı?

Yeni Doğan Bebek Park Yatakta Yatar Mı?

 

Yeni Doğan Bebek Park Yatakta Yatar Mı?

Bebeklerin belli bir yaşa kadar uyumasını sağlayan park yatakları, değişik yaş kriterlerine uygun ele alınır. Uyuması ile birlikte daha sonra bebeklerin içerisinde oyun oynayabileceği bir beşik haline getirilir. Bu doğrultuda 1 yaşa kadar minik yavrular park yatakları içerisinde uyutulur. Aynı zamanda 1 ila 3 yaş arasında ise daha çok oyun oynama ve gezinme alanları olarak güvenli şekilde değerlendirilir.

 

 İçerisinde basit oyunlar oyuncaklar ve titreşimli eğlenceli oyuncak çeşitleri yer alır. Tabii pek çok aile park yatak çeşitlerinin yenidoğan bebekler için uygun olup olmadığını merak ediyor. Özellikle bebeklerin sağlıklı gelişimi açısından park yataklarının önemli yer taşıdığını söylemek mümkün.

 

 Yeni Doğan Bebekler Park Yatakta Yatar mı?

 

 Park yatakları özellikle yeni doğan bebekler için ideal yatak çeşitleri içerisinde yer alır. Kaliteli tasarım altında portatif ve konforlu olan park yatak çeşitleri, aynı zamanda pek çok farklı özellikte sağlamaktadır. Her ne kadar günümüzde piyasada beşik ile karıştırılıyor olsa bile, bebeklerin sağlıklı gelişimi açısından özel bir yere sahip ürünlerden biridir.

 

 Bu sebepten dolayı hem yenidoğanlar hem de ileriki yaşlardaki bebekler için yatmaları konusunda ideal ürünler içerisinde bulunur. Özellikle de hem bebeklerin uyuması hem de güvenli şekilde oyun oynaması için bir alan yaratmaktadır. 3 ya da 4 yaşına kadar bebekler için ideal bir beşik alanı oluşturur.

 

 Park Yataklar Beşik Olarak Kullanılır mı?

 

 Park yatakları bebekler için uyumak ile birlikte oyun oynamaları noktasında önemli bir ayrıcalık sağlar. Aynı zamanda beşik olarak da kullanım imkanı verdiğini söylemek mümkündür. Özellikle de her yere taşınmaya uygun olduğu için büyük bir kolaylık sağlayan ürünler içerisinde gelir. Böylece seyahat, tatil, kamp, piknik ve benzeri pek çok farklı yere götürülebilir.

 

 Bebeklerin park yatakları içerisinde bu alanlarda rahatlıkla uyuyabilmesi için, aynı zamanda yumuşak bir bebek yatağı alınması da tavsiye edilir. Böylece ebeveynler bulundukları her yerde minik yavruları güvende olmaları ile birlikte kendilerine zaman ayırabilirler. Bu yönüyle park yatak çeşitleri farklı model ve tasarım altında yeni doğan bebekler için idealdir.

 

 Yeni Doğan Bebekler İçin Park Yatak mı, Beşik mi?

 

 Farklı yerlere gidildiği zaman ya da bebek büyüdüğü vakit ona alan yaratma noktasına Park yatakları önemli yer taşır. Bu sebepten dolayı uzmanların da dile getirdiği gibi park yataklar beşik çeşitlerine göre daha fazla tercih edilir. Daha sonra bütçeyi uygun olarak bebeğe ayrı bir oda yapıldığı zaman, yatak odasından çıkarılarak bu yatak bebek odasına götürülebilir.

 

 Aynı zamanda geniş bir alan yarattığı için bebekler içerisinde güvenli şekilde hareket etme imkanı bulur. Zaten beşik çeşitlerinin pek çok özelliğini taşıması ile birlikte kullanım imkanı vermektedir. Tabii ihtiyacı ve isteğe bağlı olarak beşik çeşitleri de yine bu konuda aynı özellik doğrultusunda kullanılabilir.

 

 Park Yataklar Hangi Aydan İtibaren Kullanılır?

 

 Yeni doğan bebekler için park yataklar öncelikle uyuma alanı olarak kullanılır. Ancak 7 veya 8 aydan sonra bebekler artık hareket etmeye başlar. Bundan sonra ise onların yatmış oldukları yerde geniş bir alan ihtiyacı duyulur. Bu alanı güvenli şekilde ve etkin olarak yarattığı için park yatakları yenidoğan bebekler için doğumdan itibaren kullanılabilir.

 

 Bu doğrultuda 3 veya 4 yaşına kadar park yatakları minik yavrular için kullanım imkanı vermektedir. Zaten tekerlekli özelliğe sahip olduğundan dolayı park yataklarını her yere evin içerisinde rahatlıkla hareket etme imkanı bulunmaktadır.

 

 Yenidoğanlar İçin Park Yatağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

 Park yatakları yeni doğan bebekler için büyük öneme sahiptir. Elbette bebeklerin rahatlığı ve aynı zamanda güvenliği noktasında park yatakları konusunda bazı kriterlere dikkat etmek gerekir.

 

 - Bebeğin durumunu sürekli kontrol altında tutmak için kenarlarını fileli olmasına dikkat edilmelidir.

 - Her yere kolay götürülebilecek bir yapıya sahip olması gerekir.

 - Tekerlekli olmasına özen gösterilmelidir.

 - Hafif olmalıdır.

 - Katlanabilir bir yapıya sahip olması önemlidir.

 - Daha çok taşıma çantasına sahip olan modeller ön plana çıkarılmalıdır.

 - Kaliteli malzeme yapısına sahip olması için markaya dikkat edilmelidir.

 

 Genel çerçevede bu ve benzeri gibi özellikleri ön plana çıkarmak suretiyle tercih edilmesi gerekir.

 

 Park Yatak Çeşitleri Yıkanır mı?

 

 Sağlamış olduğu pek çok özelliği ile beraber park yatak çeşitleri yıkanabilir bir özellik sağlar. Aynı zamanda hafiftir ve hijyenik yapıya sahiptir. Diğer yandan antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için bebeklerin cildini koruma imkanı verir. Kılıfından çıkarmak suretiyle 30 santigrat derecede yıkama özelliği oluşturabilir. Böylece minik yavrular sağlıklı şekilde ve rahatlıkla uyuma imkanı elde etmektedir.

 

 Park Yatakları Kaç Kiloya Kadar Kullanılabilir?

 

 Normal standartlar içerisinde bir oyun parkı dahil olmak üzere park yatakları 15 kiloya kadar taşıma kafasına sahiptir. Böylece çocuklar 15 kilo ağırlığına ulaşana kadar dahi park yatakları güvenli şekilde kullanım imkanı verir. Özellikle uyuma ile birlikte oyun alanı yarattığı için park yatakları günümüzde bebekler adına çok fazla tercih edilir.

Etiketler: Yeni Doğan Bebek Park Yatakta Yatar Mı?
Nisan 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR